onsdag, november 30, 2011

Sovsockar

Jag trodde inte att jag var frusen om fötterna innan jag flyttade ihop med Lars i Vännäsby 2007. När jag bodde i mitt korridorsrum i Umeå var problemet snarare det motsatta. Mitt rum låg ovanför bastun, så jag tror inte jag hade igång elementet en enda gång på 6 år.
I lägenheten här är förhållandena det motsatta. Husen där vi bor är ökända för sina kalla golv, speciellt på nedervåningen. Misstänker starkt att de bara slängde på plastmattan direkt på betongen och inte hade en tanke på någon isolering.
Så mellan september och maj är mina fötter vanligtvis knappt varma en enda gång förutom när jag vaknar på morgonen. Detta har framkallat ett stort behov hos mig av sovsockar. Det vill säga handstickade strumpor jag har på mig när jag går och lägger mig. För med kalla fötter är det omöjligt att somna och jag tycker inte om att ligga vaken i en timme för att vänta på att fötterna blir tillräckligt varma för att jag ska kunna sova.
Sockarna på bilden stickade jag i våras av mitt egenspunna garn som jag kallade Bubblegum boogie. Av någon anledning blev det aldrig av att fota och lägga ut de färdiga strumporna då så då gör jag det nu istället. De är välanvända vilket väl syns och lätt tilltufsade på grund av kardborrbanden i sandalerna som jag har som inneskor. Men de håller mina arma fötter lite varmare i alla fall.

Inga kommentarer: