tisdag, november 29, 2011

Kalenderflickan

Skrev tidigare i höst om hur jag hoppade in som modell för en kalender med västerbottniska textilier. Och nu är den äntligen färdig och jag har fått se det första exemplaret!
Den är helt klart inspirerad av boken Scandinavian folklore, vilken både jag, museeets etnolog Hillevi Wadensten, som varit den ansvariga för kalendern, och fotografen Petter Engman förälskat sig i. Vilket gjorde det ännu roligare att få vara med i den. Jag tycker ju det är väldigt roligt att få klä mig i historiska kläder och att få klä sig i den äkta varan istället för kopior är givetvis ännu roligare.
Kalendern är gjord i ett samarbete mellan Västerbottens museum, Västerbottens läns hembygdsförbund och Dräkt- och textilrådet i Västerbotten med textilier från hembygdsföreningar, stiftelser och museer i Västerbotten. Den kommer börja säljas nu till helgen på julmarknaden på Gammlia i Umeå till priset av 70 kronor.

Earlier this autumn I got the chance to become photo modell for a day for a calender with textilies from the county of Västerbotten. I really like dressing up in historical clothing and getting the opportunity to wear the real thing instead of copies is not anything I say no to.
Now the calender is finally finished, got my first ex yesterday. You can really see how we all were inspired by the book Scandinavian folklore even though this calender is a bit more historical correct. For anyone who like to buy a copy it costs 70SEK and will start being sold this weekend at the christmas fair at Gammlia, Umeå.

4 kommentarer:

Ingalill sa...

Åhhh så fin du är!!!!!!! Jag vill ha en!!!

Lillemor Elfgren sa...

Det kan nog ordnas! Kommer få ett gäng som tack för att jag modellade, så tänkte att mamma och pappa och du måste väl få!

EvaP sa...

Riktigt, riktigt fint. Du ser helt autentisk ut. Grattis, du kanske har en ny karriär.

Pysselfarmor sa...

Å vilken fin kalender! Och jag förstår på första kommentaren att det där är du. Jag har "min rötter" i Dikanäs (norr om Vilhelmina) och har gården kvar där...bor i Stockholm sedan 1968.
Nu undrar jag var jag kan beställa en sådan.