tisdag, november 15, 2011

Crazy day

Håller på att leka med långdrags-tekniken, har inte ägnat så mycket tid på den tidigare men bestämt mig för att det är på tiden nu. Provade en långrock på Fiberfestivalen och kom fram till att långdrag är beroendeframkallande. Jag vill ju kunna spinna på allt! Så nu har även en spolmaskin provats att spinna på.
Men givetvis har jag svårt för att börja med en normal lämplig fiberkälla. Spann den här härvan med långdrag förra veckan, av överblivna snuttar av effektkardflor. Kallar den crazy day, den väger 70g och innehåller 65m och är väldigt mjuk och trevlig. Har lagt ut den i butiken men är lite sugen att behålla själv alternativt spinna nåt mer liknande och använda som effekt i ett par vantar. Får väl se vad det blir.

Have finally started experimenting with the longdraw technique. For some reason I haven´t taken the time before but after trying a great wheel in october I realised how addictive longdraw is. I call this skein Crazy day and it is spun of leftovers from structured batts. Weighs 70g and yardage 65m.

Inga kommentarer: