fredag, mars 08, 2013

Trassel

Hur omsorgsfullt jag än härvar och knyter om är det alltid med jämna mellanrum någon härva som bestämmer sig för att vara uppstudsig. Och istället för att behålla formen av en jämn cirkel bestämmer sig för att omvandlas till ett enda trassel. Jag vet ju logiskt sett att det i slutändan är mig det beror på. Kanske knöt jag just den härvan för löst. Kanske hanterade jag den ovarsamt.
Men nog är det irriterande ändå. Så de härvorna som bestämt sig att vara ohjälpligt trassliga och inte vilja dras till rätta hamnar istället i en låda i min bokhylla. Där får de för det mesta vila någon vecka tills jag inte längre blir irriterad av att se dem. Först då tar jag itu med att nysta upp den och sedan sticka av den. För inte unnar jag mig själv några av de där fina otrassliga härvorna!

No matter how careful I am when I am winding the skeins and tying yarn around them there is now and then a skein that decides to behave badly. Instead of keeping the form of a perfect circle it decides to take the form of spaghetti in a bowl. I know it has to be my fault even though I don´t like to admit it. Perhaps did I tie that skein too loose. Perhaps didn´t I handle it careful enough while dyeing it.
So these skeins get to rest in a box in my bookshelf. After a couple of weeks I usually have come to peace with its entangled nature. First then will I wind it up and knit something with it. 

1 kommentar:

Maria Harrsjö sa...

Jag ger mina till min
Man !!