onsdag, mars 27, 2013

Fotodag

Igår tog jag ut komp på eftermiddagen och begav mig till Brån 110 för en dag med produktfotografering! vi är några slöjdare och konstnärer som hjälps åt när det går, och bilderna ska ut såväl i webbutiken www.slojdsam.se som bli en produktkatalog.
Ylva Göransson arbetar med karvsnitt, och även om hon kommer protestera så skulle jag vilja kalla henne för en av de skickligaste i Sverige. Hennes specialitet är skärbrädor.
 Stina Lundin är konstnär och jobbar också med återbruksslöjd. Hennes stil innehåller mycket blågrå toner och kan ibland se nästan lite deprimerande ut i färgval men så tilltalande ändå! Och bäst av allt, hon har ateljén vägg i vägg med min!
 Carina Lundberg är även hon konstnär och slöjdare och har en mycket personlig stil när hon jobbar med batik, tygtryck och maskinbroderi. Men förutom det så tovar hon, ofta små djur med vete i magen så de kan värmas i mikron. Denna dag var det den senaste skapelsen, isbjörnar, som fick stå modell.
 Lisa Johansson jobbar med keramik men det som gör henne unik är hur hon jobbar med fårskinn. Hon trycket enligt gammal norsk sed på köttsidan av skinnen och syr sedan allt från ipad-fodral till yogamattor.
Och slutligen jag! Jag passade på att fota några av mina senaste spetsmuddar, stickade av handspunnet garn.

2 kommentarer:

Båtbyggarhustrun sa...

Men gud så mycket fint hantverk vi har här uppe!
Glad påsk, Lillemor!

Lillemor Elfgren sa...

Visst har vi? Västerbotten är verkligen ett slöjdarlän!