Mormors sockerkaka var speciell, och smakade inte alls som mammas. Lite kompaktare, smakrikare och mer speciell just för att det var mormor som bakade den.
Bakade den i långpanna och gjorde rutor att äta med vispgrädde och hjortronsylt till senaste soppstickningen i min ateljé. Även om jag egentligen tycker att den ska bakas i en gammeldags sockerkaksform, den sort som har ett hål i mitten och ett vågmönster som markera hur stor varje bit ska vara. Så man kan skära rejäla bitar och äta med kall mjölk eller kaffe till dem.Vispa 2 ägg pösigt med 2dl socker. Smält under tiden 75g smör och häll 1dl mjölk i det smälta smöret.
2dl vetemjöl ska ner i äggpöset tillsammans med 2tsk bakpulver. Rör om försiktigt och vispa sedan varsamt ner smörmjölk-blandningen. Häll smeten i smord och ströad form.
Gräddas i 175 grader i 40 minuter. Kortare tid om du gör i långpanna.
3 kommentarer:
Mmm och bäst av allt, jag har sockerkaka kvar i frysen! Så nu vet jag vad det blir för lördagsgott imorgon!
Denne må jeg prøve! Det blir svensk mormorkake i helgen! Takk!
Muffin: hoppas det ska smaka!
Skicka en kommentar