söndag, februari 24, 2013

Sjöbotten

Lekt med garn och färger idag och ett av de som kom ur grytan var det här. Namnet var lätt att komma på, Sjöbotten. En sån där sjöbotten som inte blivit behandlad med ditforslad sand utan som du på gott och ont sjunker ner med fötterna i så du får av bottenslammet mellan tårna. Samtidigt som det finns fullt med gröna vattenväxter. Behagligt och samtidigt lite äckligt och oroväckande, för vem vet vad som gömmer sig där nere?
Garnet är för övrigt samma tjocklek som det jag stickade de eldfängda vantarna i tidigare. Har färgat det på samma sätt så färgfälten borde hamna likadant.

Been playing with colors today and one of the yarns that emerged out of the dyeing pot was this that I call Lake bottom. The kind of lake bottom where your feet sink down and the bottom materials gets between your toes. And at the same time there are plant, small bits of slime. An nice feeling with it betwwen the toes and worrying at the same time, because who knows what is really down there?

2 kommentarer:

Båtbyggarhustrun sa...

ser ut som ett garn som kan matcha min nya knallgröna skjorta. Undrar när jag ska få till ett besök hos dig?

Lillemor Elfgren sa...

Ja kommer nog inte ha öppet nåt de två närmaste helgerna, då är det jobb som gäller. Annars är det bara att hojta så kan jag ta med det du vill kika på 22 mars!