onsdag, februari 08, 2012

Lilla Ragnas vantar

Sitter och stickar på ett par små vantar i rosigaste rosa. Ett nytt mönster, som faktiskt har en liten historia bakom sig.

En bekant till mig hade tillsammans med sin sexåriga dotter varit på ett av de ställen där mina vantar säljs. Dottern hade direkt gått till vantarna, provat ett par av vuxenvantarna i mönstret Katedral och konstaterat att "ett par såna, det skulle hon köpa för sina pengar!" Men problemet, de var ju i vuxenstorlek.
Så nu har jag ritat om mönstret i ett format som passar en sexårings hand lite bättre. Den första vanten är klar, stickad av Järbos superwashgarn på stickor 3,75mm, den andra påbörjad. Inga trådar fästade än som syns på bilden, men varför dölja verkligheten? Nu hoppas jag bara att det rosa garnet räcker. Själv är jag mest förvånad över en sexåring som vill köpa vantar, och för sina egna pengar. Det är så långt ifrån hur jag själv var när jag var liten, allt jag ville köpa var böcker.

A friend of mine and her six-year old daughter had been to a store where my mittens are sold. The daughter immediately saw the mittens and especially a pink pair that she fell completely in love with. And proudly declared that "she was going to buy them for her own money!" The only problem, they were made for an adult and probably have room for four hands in the size of hers. So now I have made a modificated pattern that are more suitable for a six-year old and have knitted one mitten and half of the other. I am just hoping that I have enough of the pink yarn!

2 kommentarer:

Huset på kullen sa...

Du kan känna dig stolt. Tror inte det är varje dag ett barn vill köpa vantar för sina egna pengar. Men det är ju jätte kul o bra respons för dig. Spännande att se den sen. Ha en underbar kväll kram Beijan

Lillemor Elfgren sa...

SKa leverera dem imorgon till Ragnas mamma, så blir spännande att se vad de tycker! Och roligt mönster att sticka, har redan hunnit sticka ytterligare två par.