onsdag, augusti 28, 2013

Drömfågel


Viljan är stor men tiden räcker inte till. Så jag hinner inte sticka allt jag önskar. En sjal jag drömt om och tyckt varit fantastisk är Dreambird av Nadita Swings.Det gick så långt att jag färgade ett regnbågsfärgat garn där den här sjalen var ett av de lämpliga projekt som fanns i bakhuvudet. Men tiden fanns inte där.
Men jag har en mamma som är fantastisk på att sticka och är den som lärde mig när jag var 5 år gammal. Hon stod och stickade på tröjor åt mig och min syster samtidigt som hon stekte pannkakor och stickar minst lika mycket nu. Och snäll som hon är så tog hon på sig att sticka en Dreambird.
Så nu har jag en egen drömfågel. Stickad i Limmo-designs självrandande regnbågsgarn, färgat på tunt sockgarn och ett tunnare entrådigt svart ullgarn. Stor så det räcker till och fotad vid stranden till Vindelälven.
Tack mamma!

I have a long time dreamt about making a Dreambird shawl but the time hasn´t been enough for all the projects. But this summer my fantastic mum offered to knit me one! It is made out of Limmo-designs handdyed sockyarn and a black 1-ply woolyarn. Photos taken at the Vindel river.5 kommentarer:

Textila Erika sa...

Sjukt snygg! Du har en snäll mamma :)

snögumman sa...

Snygg!! Genast stack min fantasi i väg om att göra en i höstfärger...

Lillemor Elfgren sa...

Jag tackar å mammas vägnar! Susanne, det var en idé måste nog göra ett sånt randande i höstfärger...

marremorr sa...

Åh, en så underbar sjal!! Verkligen härliga färger. Håller också med Snögumman - en höstfärgad vore fin att alternera med!

Ellinor sa...

Underbar! En toppenmamma har du med hör jag!