onsdag, juni 12, 2013

Pust!

Hektiskt vecka just nu, smyger åt mig att sticka någon maska då och då i farten men det är allt. Börjar förstå varför folk pratar om att de längtar till semestern. Själv har jag ju aldrig haft semester tidigare, blir premiär i år.
Men jag bjuder på lite mer bilder från helgens spinnträff.
 Bland det roligaste med hantverksträffar oavsett genre är att att se vilka material och redskap alla andra jobbar med. Och kanske få prova! För ingen kan ju ha allting. På bilden en Kromski spinnrock, med äkta dubbeltrampning och dubbeldriven.
Och sen den lilla Hansen Mini spinner. Den ska vara den bästa eldrivna spinnrocken på marknaden. Jag har bara provat Ashfords lite snabbt tidigare men nog blev jag lite kär i den lille Hansen. Tyst, lätt och smidig, bara ett tyst vinande. Och inställd så att indraget var som en liten mus som bara nafsade lite försiktigt i mina fingrar. Men det går givetvis att ställa in som man själv vill. Den på bilden som jag provade var dessutom utrustad med woolie winder, vilket innebär att trådledaren automatiskt förflyttar sig längst spolen och den som spinner inte behöver stanna för att flytta den.
Jo, en sådan skulle jag absolut kunna tänka mig!

2 kommentarer:

Maria Lindberg sa...

Det är så roligt att läsa om er träff. Inspirerande. Snart måste jag komma och våldgästa i din atelje igen. Visst kommer du att ha öppet i sommar någon dag?

Lillemor Elfgren sa...

Jo absolut! Kommer nog bland annat ha öppet flera dagar veckan efter midsommar, då har jag äntligen semester!