måndag, maj 27, 2013

Stickning och sol

 Det blev verkligen en helg i solens och stickningens tecken i Docksta! Jag anlände tidigt på fredagen och började packa upp alla varor från butiken jag hade med mig. Sedan började en efter en av alla deltagare ramla in och snabbt åkte alla stickningar upp.
 Massor av fina färdigstickade alster fanns att titta på. För vem vill inte ta tillfället i akt att visa upp för likasinnade? Måste säga att jag blev kär i varenda sjal som var med på lägret och väldigt sugen, fastän jag aldrig ens brukar använda sjalar och annat kring halsen. Kanske jag måste ta och lära mig det.
 Mesta tiden satt vi ute och stickade. Vilket var varmt och skönt men den lätta vinden gjorde att vi alla blev lite lurade och efter några timmar på lördagen var vi mer än en som desperat började smörja in oss med solskyddskräm och täcka axlarna.
Och tänk att hamna i ett sällskap där det är ok att sticka vid middagsbordet! Jag är sådan att jag ogillar skarp allt som liknar en organiserad middag på annan plats än hemma. För det ska ta sådan lång tid. Det ska pratas. Det ska vara flera rätter. Med lång tid mellan dem! Och inte kan jag ta upp stickningen då, tänk om någon tycker jag är oförskämd? Men här i Docksta kunde jag utan dåligt samvete såväl sticka medan jag väntade på att maten serverades som att ta upp stickningen så fort jag ätit upp. Tror faktiskt det är ett mycket bättre upplägg för mig som annars blir uttråkad om jag måste sitta länge till bords.

Vi hittade på mycket mera än det här, och jag har många fler bilder. Men de kommer senare!

Some photos from this weekends knitting camp. More will follow!

1 kommentar:

Ulrika sa...

Tack för att du ville vara med Lillemor! Det var jätteroligt att träffa dig!