onsdag, oktober 03, 2012

Nörderier

Nörd "stereotypisk, oftast negativ benämning på en person som har ett fixerat intresse eller intresseområde". Finns det något härligare än att riktigt nörda ner sig och gräva ner sig i ett ämne? Att tillåta sig att totalt fokusera och lära sig så mycket som möjligt? 
Givetvis är det inte hälsosamt om det går till överdrift, men så är det väl med det mesta. Men samtidigt ger det en väldigt tillfredställe att helt hänge sig åt ett projekt. I alla fall för mig. Det går i perioder men ibland får jag ett väldigt behov av att arbeta med någon särskild teknik, ex sömnad, det som kliar och kryper i kroppen och ända sättet att bota det är att tillåta sig att ge efter för suget.
 Eller att upptäcka den där fackkunskapen.Den som gör att man får ett litet lyckopirr i kroppen när man genom ett fönster i en gammal låst byggnad någonstans där inne, bakom vävstolen, anar toppen av ett linfäste och förstår att där står det en gammal spinnrock. Och nyfikenheten kring hur den kan tänkas se ut.

Ett att hitta de där totalt onödiga specialsakerna. Som bara de med liknande intresse förstår. Som örhängen i form av små ugglor som samtidigt är stickmått.

Inga kommentarer: