onsdag, november 11, 2009

Garnfrossan fortsätter

Har äntligen köpt mig en ny kamera så nu kan jag ta närbilder där det faktiskt syns vad det är jag försöker fota! Så räkna med att det kommer bli en hel del bilder på garn här framöver, inte minst handspunnet. För det är ju så underbart med garnporr!
Här, 2-trådigt alpackagarn i två olika brunfärger. Alpackaullen kommer från Lycksele alpackafarm som sålde alpackaull under Fiberfestivalen i oktober.
Och så lite tokgarn! Känner mig smått galen ibland, men jag försöker spara alla dubbelklipp från färgad eller tvättad ull. Tillsammans med kardrester, en och annan upphittad tuss, rester från kardmaskinen när jag lånat sådan och annat smått och gott i fiberväg åker det ner i en papperspåse. Sedan när påsens innehåll har blivit tillräckligt stor för att räcka till några kardflor och jag har möjlighet att låna kardmaskin så blandas allting. Sedan spinns till ett tjockt-tunt ojämnt garn, som får bli precis hur knöligt som helst.

Just den här omgången tvinnade jag ihop med en tråd brunsvart från ett lokalt x-får, vars ull jag fick i våras. Känner mig riktigt nöjd med resultatet måste jag säga! Det enda som är synd är att jag inte lyckades få med de glittriga partierna på fotona, var alldeles för grådaskigt och dåligt ljus.

Finally I got my new camera so I can take closeups on yarns. More yarn porno to the people!

3 kommentarer:

Ingalill sa...

översta bilden blev ju jättebra!
Hoppas du kommer ta lite kort på annat än ull och garn också...

Hana_Caena sa...

håller med ingalill!
PÅ annat än garn också..

Vad köpte du för kamera?
Kram på dig!

Lillemor sa...

Det blev en canon eos 450D, systemkamera! Så nu har jag verkligen lyxat till det!