onsdag, november 11, 2009

Arbetsplatser

Som stickerska krävs det ju egentligen ingen speciell arbetsplats, stickningen får ju i vilket fall som helst följa med mig överallt! Det är sällan jag åker någonstans utan att ha med minst en stickning bara för säkerhets skull.
Men, mitt soffhörn det är heligt! Ända sen jag började sticka på allvar för 15 år sen har jag alltid lagt beslag på det vänstra soffhörnet, det är ju bekvämast! Kräver även en riktad ljuspunkt, skrivbordslampa eller numera en golvlampa som ni som läser det här nog mest kan vara tacksamma att ni slipper se. Inte alltid helt populärt, jag vill ju ha ljuset tänt när jag ser film, annars går det inte att sticka!
Ordningen är väl inte den bästa det erkänner jag. Att hålla det städat omkring mig är väl inte jämt min starka sida tyvärr, men jag hittar alltid det jag behöver på mitt lilla avlastningsbord.
Men jag gör ju även lite annat. Eller snarare helst allt om jag bara skulle hinna det. Eftersom vår tvåa inte rymmer någon verkstad med tillskärningsbord åt mig får istället köksbordet tjänstgöra. Har skaffat en STOR skärmatta som täcker nästan hela bordet. Väl värd pengarna och behöver inte vara orolig att jag rispar bordet.Har också fyra små blå frigolitklossar som jag kan sätta under benen på bordet. På så sätt blir det ungefär en decimeter högre och precis lagom för att spara min rygg. Och slutligen skrubben! Min egna lilla arbetsplats inrymd i en liten skrubb på 1,3x1,3m. Med förvaring (allt för stökig just nu för att jag tänker visa upp den) med massor av hyllor, skrivbord för dator och plats att sitta och sy. Men för tillfället för bilden invaderad av såväl sambo som katt!
Nu är det ju så att jag är inte den som brukar skicka runt utmaningar i olika bloggar. Tycker det är ganska jobbigt och känns kravfyllt vilket ofta gör att jag helt enkelt struntar i att föra de vidare. Hoppas att alla som försökt utmana mig kan förlåta!
Så, jag tänker inte utmana några speciella personer att visa upp och berätta om vilka arbetsplatser de har hemma. Men kanske snarare uppmana eller be om att ni gärna får visa upp hur ni jobbar! Har sett så många bilder på scrappares arbetsutrymmen men alldeles för få från oss som arbetar med textil eller andra material.
Skriv gärna ett inlägg och berätta om du lägger ut bilder, så jag kan gå in och kika!

Some photos of the different work places I have in my home. Since we have only a small apartment there isn´t room enough for me to have my own studio. So instead I havee a small corners here and there and try to have specialized work areas.
If you have any special working/crafting areas in your home please show them! And write a comment so I can go look at your photos!

1 kommentar:

Ingalill sa...

Roligt att du lägger upp bilder! och vilken lustig lurvig bordsdekoration du hade på ditt skrivbord! Vi satt här nyss och kollade på True Blood, mitt i den mest spännande scenen blir det världens liv ute på altanen; Tusse och Tiger rök ihop! ville visst skrämma oss lite och ställde till med storbråk! Typiskt katter, dom är onda!