söndag, september 16, 2012

Fiberfestivalen 2012

Fått en del frågor de senaste veckorna hur det ligger till med Fiberfestivalen i år, om det blir någon. Och ja, det blir en fiberfestival! 6-7 oktober går den av stapeln.
Nytt för i år är att som arrangör står Norra Spinnargillet, en nybildad förening som ska jobba för handspånad i norra Sverige och som i en del av detta arrangera Fiberfestivalen. Vilket är ett lyft från att i tre år ha kört det som ett tvåmanna-projekt.
I år kommer den arrangeras på den nybyggda festplatsen i Vännäsby, alldeles intill Umeälven. Det är en lokal som både erbjuder en mässlokal, kafé samt sidoutrymmen där planen är att vi kommer ha 2-timmarskurser samt kanske någon föreläsning. Och utanför finns det gott om parkeringar och närmaste busshållplats är 200m bort. Vid det laget har förhoppningsvis även pendeltåget börjat stanna i byn.
För den som är intresserad av att medverka som utställare kan man höra av sig till Kia Jonsson tricorum@hotmail.com eller till mig. Och det gäller givetvis andra frågor och funderingar också.

I have gotten a lot of question about if it will be a Fiberfestival this year. And it will, the 6-7 of october in Vännäsby.

1 kommentar:

Sofia Leijon sa...

Åh hittade denna sida först idag.. Jag spinner alpackaull av egen uppfödning och hade älskat att komma till festivalen. Finns inte så många i södra sverige som spinner så det vore trevligt att träffa likasinnade.
Med vänlig hälsning,
Sofia Leijon
Www.hogalund.se