torsdag, augusti 04, 2011

Textila shoppingparadis

Att vara materialistisk är fult. Att shoppa för shoppandets skull likaså. Jag har på senaste tiden, nåt år eller så gjort mitt bästa för att försöka reflektera över min konsumtion, både av miljöskäl och ekonomiska skäl. Helt enkelt försöka att komma ihåg att tänka efter före innan jag köper något. Är detta verkligen något jag behöver?
Likadant när jag önskar mig saker i julklapp eller födelsedagspresent. Jag vill inte på något sätt hymla och försöka säga att "nej, jag behöver inga presenter. Det är så onödigt" och sådana saker. För nog tycker nog de flesta av oss om att få presenter, det gör ju att man känner sig speciell. Och det är ju även roligt att ge presenter, särskilt när man hittar något som är alldeles perfekt för mottagaren. Men istället för att avtacka mig detta lilla nöje så försöker jag att bara önska mig nyttiga saker, sådant som jag verkligen behöver och som jag vet jag kommer använda. Har till och med lyckats få hushållspapper i julklapp ett år( detta hade jag INTE önskat mig) en något underlig present kanhända men mycket användbar och till och med lite lyxigt eftersom vi i vårt hushåll aldrig orkar köpa speciella hushållspappersrullar utan lika gärna kan använda toarullar.
Men hur i hela världen hör allt detta ihop med textila shoppingparadis? Jo, vi har ju faktiskt varit iväg på semester, hela fyra dagar i Stockholm! Kanske ingen långsemester, men för mig så är det ovanligt att kunna åka iväg så.
Jämt när jag kommer iväg till en större stad så blir det givetvis att jag handlar. Det är spännande med ett nytt utbud och nya affärer. Det är spännande att ge sig på jakt efter saker som inte finns hemma. Och inte minst, det finns textila specialaffärer, något som inte Umeå har ett överflöd på. Och då är det svårt att hålla igen när det gäller konsumtion. Det är ju så lätt att dra iväg bara för att det finns så många vackra material jag vill äga bara för ägandets skull!
Ett av dessa, för mig nyupptäckta, textila shoppingparadis är Mattsons band. Blev rekommenderad av en kompis och kan inte förstå hur jag missat att höra talas om den tidigare eftersom den ligger på samma gata som panduro, och väldigt centralt.
Men vad är det då som gör Mattsons band så speciellt? Butiken är inte särskilt stor, men med en alldeles speciell inriktning. De säljer band och de säljer knappar. I mängder. I alla färger. I alla material. Ja, ni ser ju själva på bilderna. Det är som en godisaffär, men värre! Och mindre fettbildande förstås men lika farligt för plånboken. Från golv till tak band i alla dess färger och material.
Jag kan avslöja att mitt bandförråd nu har fått en rejäl påfyllning. Räkna med att se mycket band i mina garner framöver.

2 kommentarer:

2ne sa...

WOW, måtte være ren fornøyelse og gå i denne butikken - og på slike steder kan det være man plukker med seg for mye.......
Hadde en plan for sommeren selv at jeg ikke skulle handle så mye hobbyrelatert - men det gikk ikke så bra - men jett om jeg har kost meg :-)

Anonym sa...

Så glad jag är att jag hittade din blogg nu och du delade med dig av detta fantastiska tips! Jag åker nämligen till Stockholm nästa vecka och ska självklart ta mig en titt där.