lördag, augusti 06, 2011

Stockholmsbesök i bilder

Förra helgens Stockholmsbesök var kort men intensivt. Flyga ner fredag förmiddag, flyga hem tisdag morgon. Och mellan det, försök hinna så mycket som möjligt och samla inspiration givetvis. Några bildexempel på lite smått och gott.
Roliga lampor i en lampaffär alldeles i närheten av där vi bodde. Lampfötterna var sydda i tyg och fyllda med något sandliknande material för att få bra stadga. Var givetvis inte billiga, ni kanske anar vad som står på prislappen. Men väcker helt klart ett sug efter att prova och göra något liknande.
Lite ekivok slöjd har väl aldrig skadat? I utställningen Folkkonst på Nordiska museet fanns det massor med väl dekorerade skedar av det vanligare slaget, men kan inte låta bli att tycka att de här var lite roligare bara för att de är så pass oväntade. Det fanns ett annat synsätt på vad som var rätt eller inte förr, men inte behövde man vara pryda för det!
På Vasamuseet ännu ett exempel på att livet förr var långt ifrån färglöst. Skeppet Vasa är ju numera inte särskilt färgglatt men annat var det när det väl begav sig. Kopior av träsniderierna som finns på skeppet, men målade såsom de ursprungligen såg ut. Jag tror det ligger i våra gener, människan har alltid gillat färg och att dekorera saker i sin omgivning!
Slutligen, Nationalmuseum. Jag ville dit för att se utställningen Lust och last. Mitt ressällskap var inte lika pigg på att se tavlor på det temat. Tiden räckte inte till. Men nog hann jag mycket annat istället!

Visited Stockholm last weekend for a short but intense holiday. From friday to tuesday morning, we managed to visit several museum, both good and bad ones, and of course I gathered inspiration and other fun things with my camera.

Inga kommentarer: