torsdag, maj 12, 2011

Bouclé

Efter att ha kikat in hos Hillevis trådar kom jag snabbt fram till att mina fötter visst orkade trampa fram några meter garn ikväll. Jag har drabbats av Bouclé-feber!

Rotade runt i stashen och fann ett överblivet kardflor med english longwool i orange, neonrosa och gult. Tillsammans med gul och neonrosa maskinbroderitråd, och vips, bouclé!
Mitt recept för att spinna bouclé är följande:
- Spinn ett entrådigt garn z-tvinnat.
-Hitta lämplig tråd, exempelvis sytråd för att tvinna med. S-tvinna där du håller i sytråden och håller den handspunna tråden i 90 graders vinkel mot sytråden och låt den vira upp sig, dra ut öglor efter vad du själv känner för.
- Avsluta med att z-tvinna garnet igen, även denna gång med sytråden, i samma färg eller annan. På så sätt så binder du öglorna.

3 kommentarer:

dessi9 sa...

Vilken energi du har. Jag tycks mig ha läst någonstans att du skulle sitta i glasburen och spinna igen. Stämmer det? Jag ska åka upp till Umeå nästa helg och har fått för mig att du skulle sitta där på lördagen. Om det är så kommer jag självklart och tittar.

MADE BY K sa...

Vilket fint härligt garn, men det lät då väldigt avancerat att få till. Tänker du sticka något av det själv också...jag är väldans nyfiken!

Anna sa...

Det måste jag också prova någon dag! Jag är väldigt obevandrad i allt som inte är släta, vanliga garn.