torsdag, maj 26, 2011

Att göra-listor


Jag, liksom många andra, har ibland ett minne som brister. Det är inga problem när det kommer till att räkna upp alla kungar (och drottning!) som regerade från 1500-talet och framåt, men att komma ihåg att köpa mjölk det är en helt annan sak. För att råda bot på det skriver jag periodvis att göra-listor.
Men jag är lite kluven till dessa listor. De hjälper mig att komma ihåg att göra saker jag annars troligen skulle glömma eller försöka förskjuta ur tankarna. De kan hjälpa till att strukturera upp tillvaron när jag jobbar hemma så att det inte slutar med att jag bara hamnar vid datorn. De skapar en känsla av att jag åstadkommit något när jag får stryka punkter på listan. Men de skapar också stress och press.
Problemet är att listorna tar ju aldrig slut! Det kommer ju alltid nya saker som listan fylls på med och med det ökar stressen. För hur man än jobbar för att kunna stryka punkter tar den ju aldrig slut. Är det verkligen något man vill ha skriftligt bevis på framför sig?
Men idag gör jag ännu en gång ett försök med en lista. Nu ska en massa måsten bort!

4 kommentarer:

Yvonne sa...

Jag håller med dig, det är stressande med listor. Jag gör också lister, för att få saker gjorda, men det är stressande och se att det aldrig tar slut. Samtidigt vet jag inget bättre sätt,så lycka till med din lista.

Lillemor Elfgren sa...

Tack! Har redan lyckats avverka 2 punkter, så ligger bra till i tidsschemat!

Boel sa...

Strunta i alla listor och gör det som syns man ska inte känna en massa stress

Hana_Caena sa...

tar det mindre än 2 minuter att göra, gör det direkt och skriv inte upp det på en lista!..
TEx: ring mamma och gratta på morsdag =)