söndag, april 17, 2011

Att skissa

Jag önskar verkligen att jag var bättre på att skissa. Som exempelvis Brodösen är. Kanske inte nödvändigtvis bättre rent tekniskt sätt, jag vet hur min stil ser ut och mina tekniska begränsningar. Snarare mina mentala begränsningar, där jag nöjer mig med att skissa inuti huvudet och aldrig tar mig för att föra över det på papper om det inte är absolut nödvändigt för att kunna genomföra projektet. Men så mycket utvecklas ju när man får ner det på papper.
Nej, som om det inte var nog, nu blev jag ju sugen på yllebroderier också! Kanske jag måste investera i ett nytt skissblock imorgon? Eller, troligast, är det bara för att det är läggdags för mig nu, är det inte alltid alldeles innan man ska sova som alla idéer kommer?

2 kommentarer:

Anna sa...

Jag kan inte skissa alls! Det känns som en lucka, något jag saknar att kunna. Se det vackra och analysera och modifiera kan jag göra, fast bara i huvudet, fingrarna gör inte som det ser ut där inne. Lägg till det skaparångest vid åsyn av ett tomt vitt papper och så förstår man att skissblock inte är någon stor utgiftspost i det här hemmet :)

Däremot är det så kul att se vad andra gör, vore jätteroligt om du lade upp något av vad du skissat fram!

Lillemor Elfgren sa...

Känner ungefär likadant med skissandet. Önskar jag kunde och hade det i mig. När jag läste textila utbildningar var det ett krav och då fick jag in en del rutiner på det. Men i vardagsarbetet, nej då blir det tyvärr inte.