lördag, februari 15, 2014

Fredag på Syfestivalen

Torsdagen användes för att köra, köra och köra lite till. Närmare bestämt cirka 50 mil ner till Älvsjö och Stockholmsmässan. Sedan ett pass av att bära och så bygga monter till halv tio på kvällen. Ibland tror jag att jag är lite av en sjävplågare. För att stå på marknader och mässor består i att köra långt, bära tungt och stå länge på hårt underlag. Men det är ändå så otroligt roligt, givande och inspirerande, inte minst att träffa så många likasinnade!
 Fredag morgon började lite dramatiskt. När jag kom till montern såg den inte ut som när vi lämnade den, även om det tog en liten stund innan jag insåg problemet. Efter väggarna har jag galler där jag hänger upp alla garner och tillbehör. Den här gången provade jag en ny sorts krokar för att hänga upp dem. Dessa krokar visade sig inte hålla tyngden utan hade sakta under natten rätats ut tills ett av gallren fallit ner och ytterligare ett var på väg. Så upp på stolar, balansera, lyfta och hoppas på det bästa och byta ut till andra krokar.
Men slutresultatet är jag så nöjd med! Nu ska jag gå ner och äta frukost och så ser jag fram emot en ny lång men rolig dag på Syfestivalen!

3 kommentarer:

Anonym sa...

tack för en fin och bra workshop med att spinna på krok.Välordnat. Så kul med en godis påse med fin fin ull och en krok. Sitter nu i arla morgon stund och tränar upp handlaget att spinna med krok.KUL. MEN vad ska jag göra med garnet som blir???? har du förslag???

Eva S sa...

Borde kanske provat på att spinna på krok, bara för att! Har inte hunnit provspinna av det jag köpte men jag njuter av att klappa p flätorna!Du hade en fin hörna.

Lillemor Elfgren sa...

Ang. garn spunnet på krok, så kan det användas i princip likadant som ett kommersiellt garn som känns likadant. Men det blir ju inte jämt så långa bitar, så kanske utnyttja det som en effekt, en virkad eller stickad kant på ett plagg eller liknande?