söndag, november 24, 2013

Zoom loom

Ett länge efterlängtat nytt redskap har anlänt hem till mig, nämligen en zoom loom! En liten vävram där man väver rutor som är ca 10x10cm stora. Och precis som namnet antyder så går det undan!
Omdömet efter att ha ägt och vävt på den under några dagars tid är att jag förstår varför den har fått så bra kritik. Det lilla formatet gör att den är lätthanterlig och smidig att ha med sig eller sitta i soffan och använda. Användarvänligheten förstärks ytterligare av att det går att beräkna exakt hur många meter garn som går åt för en ruta (8yards =ca 7,3m) vilket gör zoom loom till ett användbart redskap för att använda upp restgarner.
Begränsningen är att man är lite fast i vissa garntjocklekar. Det borde visserligen gå att välja att trä lite annorlunda och glesare för att kunna använda tjockare garner. Det man också kan undra är vad ska du göra med massor med små vävda rutor? På Schachts hemsida och Ravelry finns massor med förslag på idéer och egentligen behöver det inte finnas några begränsningar alls, det är fantasin och val av material som styr.
Så nu fyller jag upp en plåtburk med små vävda rutor av handspunna garner. Har redan flera idéer om vad de ska bli. Men en del av de idéerna är potentiella julklappar så jag tror jag avvaktar med att berätta vad.

Finally, my zoom loom has arrived! And I am a little bit in love with this little loom. Maybe it´s obvious, I have already filled a box with little squares woven of handspun yarn that are going to be sewn together into christmas presents.

5 kommentarer:

Båtbyggarhustrun sa...

Säljer du dom också?

frisky frog sa...

Jag vill ha, var hittar man en så?

Lillemor Elfgren sa...

Har nu kollat upp det och jag kommer ta hem dem till min webbutik

Båtbyggarhustrun sa...

Toppen!
Hojta till när du fått hem dom.

Lillemor Elfgren sa...

Sirpa: Nu är de beställda, nu är det bara att hoppas posten är snabb!