fredag, augusti 17, 2012

Jasper och Karo

Vem kan motstå att charmas av en 12-årig kinesisk herre som väldigt tydligt vet bäst själv var han vill gå? Jasper är en chowchow som brukar passera Gammlia på sina morgon- och kvällspromenader.Och en sådan herre går ju inte att låta bli att hälsa på.
Fick lite hår från honom av hans ägare, så givetvis var det tvungen att bli en garnversion!
Chowchow-garn. En blandning av hundhår, merino och silke. En härva gick till Mona, Jaspers ägare, den andra finns hemma hos mig fortfarande. Spunnet med långdrag, ca 65g 152m tvåtrådigt.
 En annan liten herre som blivit spunnen i sommar är Karo. Han är betydligt yngre än Jasper, lite mer än ett år, och airedaleterrier. Jag har inte träffat honom personligen men misstänker han är en busig rackare för hans valppäls var ganska ovillig att bli spunnen. Blandad med alpacka och nåt slags mellantingsdrag så blev till slut även han ett tvåtrådigt garn. Dock betydligt stickigare än chowchow då airedaleterrier i princip bara har korta täckhår.

I have spun several dogs tthis summer. Jasper, a 12 year old chowchow who passes by my job every day. And Karo, a young airedaleterrier that belongs to a friend of mine.

Inga kommentarer: