torsdag, oktober 02, 2008

Utställningen och lite till

Är så glad! Igår var jag och satte upp massor av mina stickade alster i montrar på Ersboda bibliotek i Umeå där jag ska ställa ut det hela oktober.

Tog en del bilder med mobilen men tyvärr blev de inte riktigt så bra så jag vill visa de här. Men bättre bilder tagna med riktig kamera kommer!

Så länge lägger jag upp lite annat, lite gammalt, lite nytt, som av nån anledning halkat på sidan och inte fått komma med. Pärlmuddar. Ja mycket mer än så behövs kanske inte sägas. Stickade i mossgrönt Tunagarn med kristallfärgade små glaspärlor. Pärlstickning är roligt, även om jag inte gör det särskilt ofta.
Ett av sommarens experiment, nämligen rag quilt! Här i form av grytlappar (grytlappar har ju trots allt det perfekta testformatet, blir inte för stort, men blir ändå nåt riktigt som går att använda). Sömsmånerna utåt och uppnaggade med sax, lager på lager och sedan in i tvättmaskinen så det får repa upp sig riktigt mycket!
Tossar(även kallade tvtofflor, tofflor och antagligen en hel del annat) Stapelstickvara som stickas i alla tänkbara färger. Men det är roligt, stickar i dubbelt garn så det blir rätt grovt vilket kan vara en trevlig omväxling ibland. De här är (om jag minns rätt, två månader gammalt kort) stickade i Fuga och Lady, det vill säga akrylgarn (huka er alla garnsnobbar!) Visst, akryl är inte som ull att jobba med, men slitstarkt och prisvärt i det här fallet. Det är ju trots allt hasarunthemma-tofflor det ska bli, inte nåt för röda mattan.

5 kommentarer:

Wenche sa...

Så mye fint du lager,syntes gryteklutene dine var kjempefine.

Pixelit sa...

Hej hej!
Har ju varit här förr,men vet ej om jag lämnat något spår efter mig?Iallafall så tänkte jag länka till dig,hoppas det går bra?
Ha det bra,
Helena

www.wangborgshem.se sa...

Hej, köpte pulsvärmare av Dig i Härnösand på Korsmässomarknaden o. är jättenöjd med dem! Superhärliga!

Har lagt upp en bild på dem på min hemsida ( under fliken "Inspiration" ) o. undrar om det skall stå att de är från limmo-design eller ngt annat namn???

Lillemor sa...

Wangborgshem: Det är Limmo-design som gäller numera! Har ju en hemsida också, www.limmo-design.se som det går så bra att länka till!

Madevik sa...

Oj, här tror jag aldrig att jag har varit...
Mycket fina saker här! Härliga grytlappar!!
Ha en fin och kreativ helg :-)