fredag, augusti 31, 2007

Det är jobbigt att vara ledig

Ja, det låter motsägelsefullt inte sant? Är arbetssökande inom kultursektorn, vilket betyder väldigt svårt att hitta jobb. Så jag går omkring och dräller hemma för det mesta, har en del strödagar men men...
Men det värsta är, jag får ingenting gjort! Allt det jag fantiserade om att göra i våras när jag läste, att sticka, prova nya experimentella projekt, göra kort, sy, hålla på med lappteknik, inte blir det av att göra. Datorn är en riktig tidstjuv. Håller på att strama upp mig lite, har ju sett till att börja skriva här mer regelbundet igen!

Nu idag ska jag i alla fall unna mig en sväng in till Umeå, om inte annat för att få titta på nåt annat än omgivningen här hemma. Är grymt shoppingsugen men den impulsen måste hållas i strama tyglar. Men ska kolla på lite garn till pulsvärmare(har några nya modeller på gång), behöver lite vlieselin och vliesofix(ännu fler hemliga projekt) plus att jag ska på Krumelur och handla mig lite papper. Trots allt har jag ju fått några kort sålda vilket motiverar inköp åtminstone av cardstock.

Men slut på gnället för denna gång! Nu ska jag ta och sätta mig och göra några kort. Mitt myckna stickande har orsakat ett par smärtsamma sprickor i min stickvalk på vänster pekfinger så det är väl bäst att det får vila idag.

5 kommentarer:

Pia sa...

Jag tror att jag förstår, det är svårt att ha en fritid när man inte har något att vara fri ifrån t ex ett arbete. Men du klarar det, tror och hoppas jag. Kram!

Diana sa...

Visst är det konstigt att man gör sånt!! Går runt och tycker synd om sig själv typ.. Du kommer finna en rutin i att vara "ledig" också.

Linda sa...

Kultursektorn? Vad söker du? :)
Själv är jag också utbildad kulturvetare med inriktning på litteratur. Men ändå jobbar jag som säljare i butik och trivs hur bra som helst. :)

Lillemor sa...

Linda: Jag har en magisterexamen i historia, läst lite idéhistoria och museologi plus att jag har nästan en fullständig gymnasielärarutbildning i historia och textilslöjd. En salig blandning! Men har alltid varit inriktad på att jag vill jobba med historia i någon form

frøken ij sa...

ja hjertestoffet er skjønt. fant to rester i en restekurv. det ene var akkurat stort nok til penalet.

hørte forresten ofte navnet umeå i går. har noen i klassen som kanskje skal på tur til en folkehøyskole der som driver med skrivetolking.

ha en flott helg :)