måndag, juli 13, 2015

Granö


I maj fick jag ett erbjudande om att medverka med en hantverksutställning under en vecka på Sjungaregården i Granö, som ligger ganska mitt emellan Umeå och Lycksele. Sjungaregården är en gammal gård med anor från 1700-talet som nu köpts av turistanläggningen Granö beckasin och där arbetet nu pågår för att bygga upp ett kulturcentrum. I år är första sommaren de har öppet men tycker de har en verkligt bra början. Med läge alldeles intill E12, kafé med historiskt klädd personal och konst och hantverksutställningar  och -försäljning så kommer det här bli något man absolut inte ska missa!
 Platsen där jag har mina alster är en gammal bagarstuga. Gissa om jag blev glad när jag såg stängerna i taket!
Har ju nämligen de senaste veckorna ägnat en hel del tid åt min mattväv. Och mattorna kom verkligen till sin rätt i lokalen.

Givetvis fick min ladybug också följa med. Förutom mattorna har jag tagit med en hel del stickade produkter, både av mina egna handspunna garner och av kommersiella garner. Älskar för övrigt färgkombinationen mellan spinnrocken, ullen och golvet.
 Förutom mig så ställer även Mia Persson, Smia konstsmide, också ut i samma lokal under veckan. Hon smider både konstföremål och smycken i sin smedja som hon byggt upp hemma på sin gård i Braxsele.
Min utställningsvecka pågår fram till fredag 17 juli så har du vägarna förbi stanna gärna i Granö och kika in på Sjungaregården för lite hantverk, garner och gott fika!

1 kommentar:

Prettomorsan sa...

Kommer Mia kanske gästa stickhelgen till våren?