måndag, februari 21, 2011

Förlåt mig telefonförsäljare!

Förlåt mig du unga kille som just ringde mig och mitt företag i avsikt att "kontrollera att mina företagsuppgifter stämmer i ert register". För även om det företag du sa dig ringa ifrån har ett namn som påminner väldigt mycket om ett av de stora kända företagen så är det inte något känt företag. Och tänka sig, jag hittar ingenting när jag gör en snabb sökning på nätet efter er!Men jag är åtminstone inte otrevlig i telefonen. Jag skulle aldrig skrika eller svära åt dig eller en annan telefonförsäljare, vilket jag vet att det finns dem som gör. Jag nöjer mig med att säga "jag är inte intresserad" och lägga på telefonluren.
Kanske hade du ärliga avsikter, vad vet jag, men jag har inget förtroende för telefonförsäljare. Din bransch har ju inte direkt gott rykte, och varningar i media med jämna mellanrum gör ju sitt till. Att en förening jag är med i dessutom för tillfället har problem med bluffakturor efter att "våra uppgifter har blivit kontrollerade" samtidigt som de spelades in och den inspelningen sedan redigerades gör också sitt till.
Så, vill du sälja något till mig, kosta på ett frimärke och skicka mig ett brev istället! Dina chanser ökar betydligt då.

2 kommentarer:

MADE BY K sa...

Haha, det har blivit väldigt tyst hos oss på sistone....våran hemtelefon har kraschat!!! Och ingen är gladare än jag för det :)
Samtidigt som jag hatar dessa försäljare kan jag tycka lite synd om dem...de flesta av dom, är väl precis som oss du och jag och vill bara ha ett jobb och en lön.

Ps! Din blogg har blivit jättefin!!

Lillemor sa...

Hihi jag har turen att vi har dolt nummer på vår hemtelefon, dvs inga telefonförsäljare! Och det är olagligt för dem att ringa privatpersoner på deras mobilnummer. Däremot har man företag, då verkar man bara få leva med det.

jo, är evigt glad att jag aldrig har behövt ta telefonsäljarjobb, har hört från kompisar som jobbat på det hur illa en del som blir uppringda beter sig.