fredag, juni 05, 2009

Vävda schalar

Äntligen kommer de bilder som jag utlovade för så länge sen men inte kommit mig för att a och lägga upp förrän nu. Förebilden till schalarna är en gammal schal i samlingarna hos Västerbottens museum, från vilken jag hämtade färgställningen och randningen. Förenklade dock själva vävningen till att använda en enkel tuskaft istället för en tuskaftsvariation som var i originalet. Vävde två schalar på beställning till Västerbottens museum, de ska användas på friluftsmuseet under sommaren. Håller just nu på att planera för varpningen av ytterligare en likadan väv som ska vävas på området under sommaren.
Har dessutom en tredje schal, den på bilden, som jag vävde med tanke att antingen behålla själv eller sälja, har inte riktigt bestämt mig ännu. Så, som det kanske syns så har jag inte fållat och monterat den ännu. Två våder ska sys ihop så totalt blir den 160 x 160cm samt med en frans runtom hela schalen. Blir väl jobb för någon varm sommardag!
Materialet är Mora redgarn, inköpt från Borgs vävgarner, vävd med sked 60/10.

2 kommentarer:

Hana_Caena sa...

men va kul att dem ska användas på museet!!! grattis och jättekul! och att du får planera för den som ska göras.. wow..
väldigt fin var den också, och fint fotad. bra bakgrund till den..

Pia sa...

Så roligt att se dina fina bilder. Garnet och sjalarna ser härliga ut.
Är det fortfarande David Coverdale som är sångare? Har inte hängt med i den branchen de senaste åren, lever liksom kvar i 70 och 80-talsrocken :)