onsdag, juni 21, 2017

Regn och rullrån

Min ateljé ligger på andra våningen i ett stort hus med tegel på nedre halvan, trä på den övre och ett plåttak. Att mitt rum där dessutom är på södersidan har sina konsekvenser i form av värme den här tiden på året. Att dra ner persienner och öppna fönster för att få korsdrag är en nödvändighet, helst sommardagar då jag färgar.
 Men övervåningen och plåttaket har också sina fördelar. Dagar som idag då det är svalare och kommer små skurar så smattrar det så härligt på taket, för att inte tala om när det stormar på vintern. Så jag måste erkänna, bli inte arg på mig nu, att jag gillar de svala rentav sommardagarna. Åtminstone när jag arbetar för då är allt så mycket behagligare. Kommer du förbi mig en dag när jag färgar och det är 35 grader varmt däremot, då står jag i enbart bikini och jobbar.
Jag har också alldeles glömt bort att jag lovade att lägga ut receptet på rullrånen som jag bjöd på när jag hade stickläger för nästan en månad sedan.
Receptet kommer ursprungligen från en av mina mostrar om jag minns rätt. Min mamma var snäll nog att baka upp ett helt gäng vi kunde bjuda på, både till fruktsalladsbuffén och till kaffet. Jag gillar det här receptet för det smakar mycket samtidigt som det innehåller enkla ingredienser.

Rullrån 
ca 30 stycken
1 kaffekopp smält smör
1 kaffekopp socker
1,5 kaffekoppar vatten
2 kaffekoppar mjöl.
Blanda och låt smeten stå över natten i kylen. Grädda i rånjärn.

Inga kommentarer: