onsdag, januari 14, 2015

Kallt som Fan!

Ja jag har inte presenterat så många stickprojekt på sistone, men det beror på att mycket tid i juldagarna har gått till att fundera på, rita, och provsticka ett väldigt speciellt arbete.
 Och nu kan jag äntligen visa upp dem! Nämligen mina Kallt som Fan-vantar! De är inspirerade av Cold as fuck vantarna, de jag visade i föregående inlägg och som jag stickade åt min sambo i julklapp.
De är stickade i Shetland spindrift på stickor 2,5mm.Jag håller just nu på att finjustera och skriva mönstret som också ska provstickas innan det ska vara färdigt till Syfestivalen 13-15 februari.
Jag kommer sälja mönstret i stickkit, garn och mönster kommer kosta 175 kronor, men jag kommer troligen också erbjuda ett särskilt mässpris för de som väljer att köpa det på syfestivalen.

Den här gången har jag verkligen försökt komma ihåg hur mycket tid som har gått åt att skapa ett mönster. I det här fallet handlar det nog om närare 40-60 arbetstimmar innan detta kommer vara helt färdigt. Från första skisser, rita mönstret, provsticka, rita om, provsticka igen, skriva ned, sticka ett helt par, fotografera. Ja ni förstår processen. Kan vara värt att tänka på. Så varje gång du väljer att köpa ett mönster av en av oss småskaliga mönsterdesigners, tänk inte "oj vad dyrt, det här borde vara gratis" när ett mönster kostar 50 kronor, utan tänk på resultatet du får av så många av designerns arbetstimmar för en så liten slant!

För övrigt, det är rätt kallt ute just nu. Närmare bestämt -13 grader.

1 kommentar:

Åza Karlsson sa...

Hej!
Jag älskar verkligen dina vantar! Finns det möjlighet att bara köpa ditt mönster? Jag har ingen brist på garn nämligen... Mvh Åza