söndag, mars 18, 2007

Jag och min skrubbHar varit dålig med uppdateringar, jag erkänner det. En orsak är att jag numera har en alldeles egen pysselskrubb, eller åtminstone en under uppbyggnad. Inte riktigt tillräckligt stor för att kunna kallas pysselrum, men precis lagom stor för att jag och alla mina pysselsaker ska få plats. Inga mer lådor under sängen och att det tar en kvart att få fram alla saker! Nu är det bara garnet som får stanna i de lådorna.

En hel del återstår att göra än, min dator ska dit, det ska dras en massa sladdar eftersom det inte finns en enda kontakt där, har ett plåtskåp som ska in, en massa hyllor och en del andra förvaringslösningar. Men det är på gång!
Så, jag erkänner, den drar en del uppmäkrsamhet från stickningen. Det är så roligt att få plocka och ordna. Så istället för något nytt så visar jag bara upp ett gammalt alster.

En av mina favoriter, en flygfisk jag gjorde när jag läste till textillärare. Den är baserad på återbruk av material. Kroppen är en av min pappas gamla vantar, där tummen och en tumme från en annan vante fick bli fenor. Sedan är den ihopsydd för att få en fiskform, fylld med ull och tovad i maskin. Vingarna är ett tunt lager ull som är fasttovat på organza och med en ståltrådskant för stadga.

2 kommentarer:

StickLena sa...

Jag trodde att flygfisken var en japansk blåsfisk (livsfarlig att äta om den inte tillagas rätt). I vilket fall är fisken bra på att fånga uppmärksamhet och roa!

2 stenar sa...

Superhäftig fisk! Härligt medkreativa människor! :-))

Mvh
Mia
www.2stenar.se